Geen winst voor Dames 1 ondanks inhaalrace

Na de uitwedstrijd van vorige week waren we blij om gisteren weer in onze eigen Slaterthal te mogen spelen. Onze tegenstander was HLB Van Daal dames 2 uit Den Dungen. Een klein beetje onwennig was het wel omdat we niet om 17.00 uur speelden (zoals normaal altijd thuis) maar om 15.00 uur. Toch was de voorbereiding goed. Onze vertrouwde muziek zorgde ervoor dat we lekker konden inspelen en de twee enthousiaste mini’s trapten daarna de wedstrijd af.

In de eerste set hadden we helaas geen flitsende start. HLB zorgde voor een sterke service die wij niet meteen onder controle konden krijgen. Al snel keken we tegen een achterstand van 5 punten aan. Gelukkig zorgde onze eigen sterke service ervoor dat we terugkwamen en dat het zelfs 6-5 voor ons werd. Vanaf dit moment ging het gelijk op tot aan het einde van de set. Eenmaal bij de big points werd het toch weer moeilijk om de ballen af te maken. Geert probeerde ons nog bij de les te roepen tijdens een time-out, maar dit mocht helaas niet baten. We verloren de set met 22-25.

We baalden flink van dit waarschijnlijk onnodige verlies van de eerste set. We stelden ons doelstelling bij naar 3-1 winst in plaats van 4-0. Vol goede moed startten we aan de tweede set en dit wierp gelijk z’n vruchten af. Een super sterke servicereeks van Sanne zorgde ervoor dan de tegenstander geen enkele aanval op kon bouwen en zo kwamen we op een voorsprong van 10-2! Deze enorme voorsprong zorgde er helaas niet voor dat we de set veilig hadden gesteld. Aan onze kant werden weinig punten meer gemaakt en HLB maakte het ons moeilijk met hun sterke service. We verloren de set met 18-25.

De frustraties waren hoog maar de wedstrijd was natuurlijk nog niet gespeeld. Geert ging uit een ander vaatje tappen en trok zijn toverdoos open. Dit zorgde ervoor dat Nina en Lotte binnen en lijnen kwamen. Zij brachten veel positieve energie mee het veld in en met z’n allen gingen we er weer tegenaan. Dit pakte uitstekend uit en gedurende de hele set waren wij de bovenliggende partij. Dit zorgde uiteindelijk voor een relatief makkelijke setwinst met 25-15.

In de vierde set startten we met dezelfde opstelling en dit pakte wederom goed uit. We wisten net als in de tweede set een grote voorsprong van 8 punten op te bouwen. Deze keer lukte het ook om ons eigen constante spel te blijven behouden. De pass was onder controle en de aanval werd afgemaakt. Zo werden vanaf de buitenkant verschillende keren de balletjes rechtdoor in het hoekje geramd. Ook deze set was voor ons! 25-19.

Na een 2-0 achterstand was het toch gelukt om te zorgen voor een vijfde set! We waren na deze inhaalrace dan ook vastbesloten om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Helaas leek het alsof de energie bij ons een beetje op was. Het lukte ons niet meer om de ballen af te maken op de belangrijke momenten. Uiteindelijk won HLB de set met 11-15.

Een pijnlijk verlies dus van deze thuiswedstrijd voor ons waar we zeker wat anders van hadden gehoopt. Volgende week gaan we opnieuw strijden voor belangrijke punten. We zien jullie graag om 14.15 uur in Eindhoven, tot dan!