Dames 3: minimale opkomst, maximale winst!

Zaterdag 24 november hebben we een wedstrijd gespeeld in Oploo tegen VCP Dames 2. Helaas was ons team niet helemaal compleet. We mistte Joëlle op de midden en Malon en Britt K. waren nog steeds geblesseerd. Dus we stonden met 6 man sterk in het veld. Ook één van onze coaches, Sjaak, was er niet bij. We moesten deze 5 punten mee naar huis nemen om niet al te veel te zakken in de competitie, dus we hadden ze hard nodig.

De eerste set verliep heel erg goed. We hadden de pass goed onder controle en de ballen werden goed afgemaakt. De tegenstanders hadden veel moeite om hun service te behouden en konden onze geslagen ballen niet goed verdedigen. De eerste set pakten we met 25-14.

De tweede set ging wat moeizamer. Soms, doordat het wat té makkelijk ging op het begin, zakten we een beetje naar hun niveau en gingen we meer fouten maken. Zo stonden we ook 4 punten lang op setpoint, maar we konden het punt maar niet maken. Zo kwamen ze toch nog dichterbij maar bij stand 24-22 besloten we toch om dat punt te maken en pakten we deze set ook.

We besloten dit niet meer te laten gebeuren in de derde set. We moesten weer zelf onze punten maken en niet meer makkelijke balletjes over het net spelen. We hadden ook een goede start, en maakten punt voor punt. Er werd weer goed gespeeld totdat we weer later de set ingingen. Nu stonden we maar liefst 7 punten op rij op set point! We stonden met 24-14 voor, maar we vinden het leuk om het spannend te houden zo te zien. Toch pakten we de set met 25-21.

De winst hadden we, maar we gaan altijd voor de 5 punten. De druk was eraf en we wisten weer ons eigen spel te vinden. Deze set werd ook makkelijk gewonnen met 25-19. Ondanks we wat mensen misten, hebben we toch een goed spel volleybal laten zien.

Volgende week zaterdag 1 december spelen we in Beugen om 15:00 tegen VC Volt Dames 5. Hier hebben we een paar weken geleden ook al tegen gespeeld en helaas niet de winst gepakt. Dit willen we in onze sporthal weer rechtzetten en er vol voor gaan. Hopelijk tot dan!