Shockwave door de Slaterthal bij wedstrijd Heren 1

En die Shockwave begon al bij het inspelen….
De nieuwe muziekinstallatie zorgt ervoor dat inspelen tegenwoordig een feest voor de oren is. Bijkomend voordeel is dat je nauwelijks nog met elkaar kan praten, dus iedereen kan in zijn eigen tunneltje zich mentaal voorbereiden op wat komen gaat.
Gisteren stond de wedstrijd tegen Volt op het programma. Volt 2 om precies te zijn, geen onbekende ploeg voor ons. In de voorbereiding werd al een keer tegen hen gespeeld en van ze gewonnen. Het plan was om hetzelfde te gaan doen nu het “voor het echie” was….
Ontspannen werd begonnen aan de wedstrijd. Achilles greep Volt bij de strot en nam ze in een houdgreep waar ze maar moeilijk aan konden ontsnappen. Hoewel Volt zich dapper weerde en bij vlagen echt leuk volleybal liet zien, kwam de overwinning in set 1 eigenlijk geen moment in gevaar. Met 25-20 werd een 1-0 voorsprong genomen door de mannen uit Beugen.
In de tweede set werd deze lijn doorgetrokken en het spelbeeld bleef eigenlijk hetzelfde. Ook nu weer kwam de winst eigenlijk geen moment in gevaar. Ondanks het feit dat bij vlagen echt mooie aanvallen werden geproduceerd door het relatief jonge team uit Beers/Cuijk. Gelukkig ging ook een groot deel van de aanvallen op borstbeenhoogte of daarboven het veld uit en zorgden de knallen tegen de muur voor een volgende Shockwave door de Slaterthal, ik wed dat ze ergens seismologisch gemeten zijn. Ook de tweede set werd gewonnen. Ditmaal met 25-21.
Op naar set 3. In iets gewijzigde opstelling begon Achilles aan deze set. De uitstekend spelende Wouter Coenen werd vervangen door Louk en Cas kreeg rust ten faveure van Bastiaan. Vroeg in de derde set, ergens bij 12-04 voorsprong voor Achilles, begon het opstellingstechnisch te rommelen aan de kant van Volt, een volgende Shockwave bleek in aantocht. De chaos die ontstond dwong hen in een time-out, om vervolgens (zo bleek later) in een verkeerde opstelling weer het veld in te gaan. De kloppende, zwerende, pulserende puist die ontstond barstte rond 23-20 op een vervelende manier uit. Gevoed door een gevoel van onbehagen was Achilles gedurende de set, vanaf het time-out moment van Volt eigenlijk veruit de bovenliggende partij, toch nog bezig met de opstelling van Volt mede doordat Volt zelf ook door leek te hebben dat er in hun opstelling iets niet klopte. Zeker na een tip van de telster die aangaf dat er iemand anders zou moeten serveren dan het geval was. De tot op dat moment zeer neutraal en goed fluitende tweede scheidsrechter (waarvan moeilijk te ontkennen valt dat hij enige band heeft met Volt als club en dus ook met Volt 2), vanuit zijn functie als tweede scheidsrechter vooral verantwoordelijk voor het constateren van net- en lijnfouten en opstellingsfouten, had effe een zwak momentje. Wat heet…..toen hem gevraagd werd om de opstelling van Volt te controleren op het opstellingsbriefje gaf hij na het bestuderen van het opstellingsbriefje aan dat er niets fout was, Volt stond goed volgens hem. Achilles legde zich niet bij dit gegeven neer en vroeg om inzage in het opstellingsbriefje, wat vervolgens geweigerd werd. Toen vervolgens aan de eerste scheidsrechter werd gevraagd om inzage, kreeg deze uiteindelijk zelf het opstellingsbriefje in handen. Het onderbuikgevoel bleek te kloppen. De middenaanvallers van Shock stonden verkeerd om. Gevolg was de derde Shockwave door de Slaterthal…… in het ietwat kinderlijke en flauwe verweer van de tweede leidsman werd nog een poging gedaan de schuld in de schoenen van de telster te schuiven (“dan heeft zij de opstelling verkeerd ingevoerd”), maar er zat er maar 1, op niet mis te verstane wijze verkeerd en dat was hij zelf helaas….
Daar lastig terug te halen was op welk moment het mis was gegaan volgens de leidsmannen, werd de set “regulier” uitgespeeld vanaf 23-20. Godzijdank won Achilles de set gewoon met 25-21 en was verliezen niet meer mogelijk. Vastbesloten, na deze ietwat onsportieve situatie, om vandaag echt geen cadeautjes te geven begon Achilles aan set 4 in ongewijzigde samenstelling. Met 25-17 werd deze missie glansrijk volbracht. Nr. 3 Volt werd verslagen met 4-0 door nummer 4 Achilles, waardoor Achilles deze plek op de ranglijst terugclaimde.
Een vierde, ietwat onverwachte Shockwave zorgde overigens na de wedstrijd nog bijna voor een einde in mineur. Er waren wat vraagtekens bij enkele wisselingen door de coach. Zoals het een goed mannenteam betaamt werd er even stevig gevloekt en gescholden op elkaar en werd ook deze Shockwave vakkundig uitgedoofd. Na een groepsknuffel gingen we terug de kantine in, om deze mooie overwinning te vieren.
Volgende week de laatste wedstrijd in de eerste seizoenshelft. Uit naar Sjitterd. Om plek 3 daar veilig te stellen voor de winterstop zal gewonnen moeten worden in het Kleesj, liefst met zo groot mogelijke cijfers. Daar zullen we dan maar alles aan gaan doen met elkaar!