Vocala dames 3 speelt ‘4 op een rij’

Vandaag mochten we in onze thuisbasis aantreden tegen Were-Di dames 2 uit Gemert. Vooraf zochten we uit wat de titel van het verslag moest gaan worden, dit bleek de afgelopen weken namelijk telkens een goede voorspeller voor de uitslag. Ook vandaag was dit zo.

Door sterke servicereeksen van de familie Pouwels kwamen we in set 1 al snel op een 10-5 voorsprong. We stonden op scherp en konden deze voorsprong vasthouden. De pass liep lekker en er werden mooie balletjes gescoord. We pakten de set met 25-19.

Ook set 2 startten we prima. Al snel kwamen we op een 6-2 voorsprong. Het setbeeld was te vergelijken met set 1, alleen lukte het ons nu om de voorsprong verder te vergroten. Zo gaf het scorebord op een gegeven moment 22-12 aan. En met 25-15 was ook de tweede set definitief voor ons.

In set 3 wisten we met mooie servicereeksen van Bobers en Pleun een voorsprong van 4 punten op te bouwen. Vanaf dat moment werden we wat slordiger en maakten we onnodige fouten. Were Di kwam terug tot 11-9. Ruud en Sjaak besloten een time out te nemen om ons weer scherp te krijgen. Dit bleek een goede boost, want al snel stond het 15-10 in ons voordeel. Deze voorsprong gaven we niet meer weg en de set was met 25-17 dan ook voor ons.

De vooraf bedachte titel kon blijven staan, de vierde winst op rij was tenslotte veilig gesteld. Dit betekende natuurlijk niet dat we tevreden waren, er was vandaag zeker meer te halen dan 4 punten. Op naar puntje 5 dus! Over de vierde set willen we niet al te graag naar huis (en onze volgers) schrijven. Samengevat was dit niet onze beste set van het seizoen. Gedurende de set gaven we de tegenstander hoop op een puntje om mee naar huis te nemen. Maar zoals vaker gebleken, zijn we dieseltjes en kwam het deze set gelukkig nog goed. We hebben de tegenstander gedurende de set dan ook blij gemaakt met een dooie mus, zoals het spreekwoord luidt. We pakten de set met 25-23. Dit alles eindigde dan ook met een 4-0 overwinning voor Vocala dames 3. Hoppatee!

Op naar zaterdag 15 december, dan mogen we in Gennep aantreden tegen Flamingo’s dames 3. Tot dan!