Belangrijke punten voor Dames 1

Gisteren speelden we tegen ADC dames 1 in onze vertrouwde Slaterthal. Na het verlies van vorige week in Tilburg, waren we er vandaag extra op gebrand om punten te pakken. Geert benoemde tijdens de voorbespreking op creatieve wijze alle aandachtspunten voor deze wedstrijd die begonnen met de letters A, D en C. De tegenstander was goed geanalyseerd, dus de belangrijkste opdracht voor iedereen was nu om allemaal de taken uit te voeren. Verder was ons doel om extreem enthousiast te beginnen aan de wedstrijd, omdat ADC er om bekend staat altijd voldoende volume met zich mee te brengen.
Alle besproken punten werden in de eerste set meteen perfect uitgevoerd, wat zorgde voor een droom start. Lotte begon de set met een killer service waardoor ADC meteen enorm onder druk stond en er bijna geen ballen teruggebracht werden naar onze kant. Ook Sanne en Milou kwamen met een sterke service waardoor we op een ruime voorsprong van 17-3 kwamen. Daarna kwam ADC weer iets beter in hun spel en maakte ze nog wat puntjes, maar dit kwam te laat. Wij konden de set eenvoudig uitspelen en wonnen met 25-15.
De tweede set was een stuk spannender en ging vanaf het begin gelijk op. ADC bood meer tegenstand dan in de eerste set. Toch lukte het ons om ons eigen enthousiaste spel te behouden. Er werden verschillende mooie balletjes gescoord. Vooral de aanval op de buitenkant liep uitstekend en de ene na de andere bal werd er in geramd. In het achterveld zorgde onze stofzuiger Debbie ervoor dat alle ballen van de grond gehaald werden. Zo ook de slimme balletjes van de buitenaanvalster van ADC, waardoor hen het scoren moeilijk werd gemaakt. Na een spannend einde van de set lukte het ons uiteindelijk om de set na 2 setpoints binnen te slepen met 26-24.
Om de wedstrijd te beslissen wilden we natuurlijk meteen de derde set winnen, ook om een gevreesde vijfde set te voorkomen. We begonnen de set wederom erg enthousiast, wat er voor zorgde dat we ons eigen overtuigende spel konden blijven spelen. Halverwege de set lukte het ons om ADC te breken en dus een spannend einde van de set te voorkomen. We wonnen de set net als de eerste met 25-15.
Natuurlijk wilden we er in de vierde set voor zorgen dat we de volledige vijf punten in Beugen zouden houden. ADC gaf echter niet zomaar op en bleef steeds enthousiast ondanks de achterstand. Wij deden hetzelfde en bleven goed spel laten zien. Tegen het einde van de set werd het spannend en ontstond er wat chaos aan onze kant wat ook zorgde voor wat miscommunicatie her en der. Helaas gaven we de set af met 23-25.
Jammer van de laatste set, maar we zijn super blij met vier welverdiende en zeer noodzakelijke punten!! Volgende week spelen we op vrijdagavond tegen onze directe concurrent HLB Van Daal. Dus kom allemaal naar Den Dungen om ons aan te moedigen, tot dan!