Belangrijke punten voor Dames 1

Zoveelste 5 setter, vandaag goed uitgepakt!
Afgelopen zaterdag was het Hajraa dag in de sporthal van Beugen. Zowel wij dames 1 als heren 1 speelden tegen deze studentenvereniging. Hajraa stond ongeveer gelijk op de ranglijst dus in principe was alles mogelijk. Vorige keer in Eindhoven werd er met 3-2 gewonnen. Zouden we dat deze keer weer waar kunnen maken? Dat zou mooi zijn, maar nog meer zou nog mooier zijn.
Geert maakte ons voor de wedstrijd al duidelijk dat we nog maar 5 competitiewedstrijden te gaan hebben en daarbij 25 punten te verdelen. Ieder puntje is voor ons super belangrijk om uit de PD/degradatie ’zone’ te komen. We zouden vandaag dus weer alles op alles zetten om de puntjes binnen te slepen. Voor de wedstrijd hebben we onszelf alvast goed warmgedraaid en hebben we alvast geoefend met het juichen in het rondje na de winst (vaaaan LINKS tumtumtumtum naaaaar RECHTS tumtumtum). Dit hebben we uiteindelijk na de wedstrijd mogen herhalen want ook dit keer hebben we Hajraa met 3-2 weten te verslagen. Wel met wat moeite, moet erbij gezegd worden. De wedstrijd was met vlagen goed en met vlagen slecht. Net zoals de eerste set.
Op het begin ging het gelijk op maar na een tijdje misten we de vechtlust. De slechte communicatie zorgde ervoor dat onnodige ballen op de grond vielen. Verdedigend en blokkerend zaten we er niet helemaal bij en we begonnen tegen een achterstand aan te kijken van 12-19. We gingen mee met hun spel. De diagonaal scoorde, ondanks de aparte manier van aanvallen, veel ballen. Wellicht daarom? Want het was lastig inschatten waar je in de verdediging moest zitten. Uiteindelijk verloren we de set vrij dik, met 19-25.
De 2e set begonnen we eindelijk ons eigen spelletje te spelen, we kwamen zelfs op een voorsprong van 5-0. Deze voorsprong hebben we de hele set goed vast kunnen houden. Hajraa probeerde met dubbele wissels hun spel nog te redden maar dit mocht niet baten, ze verloren de set met 25-16.
De volgende set verliep eigenlijk precies hetzelfde als de 2e, maar dan andersom. We scoorden niet en hun scoorden wel. Hierdoor waren we genoodzaakt de blokkering op positie 2 diagonaal te zetten. Helaas was dat al te laat. We wisten geen raad. Ook de mogelijkheden om te wisselen was helaas minimaal. 16-25 werd uiteindelijk de uitslag van de 3e set.
We gaan dit niet afgeven, we MOETEN puntjes pakken!! En dat deden we, de 4e set waren we weer terug. Positiviteit langs de kant en in het veld zou zorgen voor de winst van deze set, juichen voor de puntjes en belangrijk natuurlijk communiceren. Met een setwinst van 25-20 gingen we de zoveelste 5 setter tegemoet. Gelukkig zaten we nog steeds lekker in de wedstrijd. Met name dank aan Ine en Iris, die veel balletjes gescoord hebben. Maar uiteindelijk hebben we het met zijn allen gedaan! Het was geen al te beste wedstrijd, maar we zijn erg blij met de 3 puntjes. Dit hebben we daarom ook maar eens goed gevierd met een heeeerlijke kapsalon, rosebiertjes en dansjes in de kroeg tot in de late uurtjes!